Til møde på Gelerts Gård

Jeg blev, af beboerne på Gelerts Gård, inviteret på besøg forleden. Jeg blev, af personalet vist hen i ”Multirummet” hvor beboerne så langsomt mødte op. Der var 6 beboere til stede og ingen personale.
Da jeg ankom, vidste jeg ikke noget om hvorfor jeg var inviteret, jeg havde en ide om at det havde noget med KørestolsRingridningen at gøre, men jeg var ikke blevet informeret om hvad der skulle ske.
Jeg fiskede efter at finde ud af hvad grunden til mit besøg egentlig var, men det var lidt op ad bakke, hvad angår svar fra beboerne, så derfor spurte jeg direkte, hvorfor er det at i har inviteret mig på besøg i dag.
Se så kom der gang i snakken, de fortæller om deres 2-3 busser, de var ikke sikker på om de har 2 eller 3 busser, som de jo egentlig var vildt glade for, men de kunne ikke få tildelt køretid med en personale, da køretiden er brugt af husets aktivitetshus.
Aktivitetshuset er åben i formiddags og eftermiddags timerne i Hverdagene, derud over står busserne stille og kan ikke benyttes da der ikke er flere ”køretimer” til rådighed.
Det de 6 fremmødte så havde en forhåbning om at jeg kunne hjælpe dem med, er af finde nogle frivillige chauffør (B: Person- og varebil på indtil 3.500 kg og med plads til højst ni personer) de skal så sammen med en ansat, gennemgå undervisning i at fastspænde kørestole i bussen.
Efterfølgende bad jeg Charlotte Engelbrecht og et møde, hun foreslog at vi tog Kirsten Blenstrup Patsche, der er Områdeleder, Center for Erhvervet Hjerneskade, Gelerts Gård og Helle Schultz der er Psykiatri og Handicap Chef. Sammen aftalte vi, bl.a. at jeg påbegyndte min søgen efter et par chauffører.
Jeg lavede et opslag på FB. som flere delte.
Bor du i Nybøl og omegn, og vil du gerne være med til at gøre en stor forskel for nogen der har brug for hjælp, så se her.
Beboerne på Gelerts Gård har af og til brug for en chauffør til at køre deres bus, som er en Handicap bus, med lift, og er de i kørestol så kan de spændes fast i bussen. Bussen er til lille kørekort, altså under 3500 kg.
Kørslerne vil typisk være om aftenerne og i weekenden.
Det kommer til at foregå således, når der er et behov for kørsel, bliver man kontaktet, om man kan køre, kan man ikke den pågældende dag, er det ok, så bliver der ringet til den næste på listen.
Så hvis du siger ja, vil du blive instrueret i kørsel med lift og bespænding af kørestol i bussen, og så komme på en telefonliste.
Jeg kan træffes på mail@kggo.nu eller på mobilen 61 71 46 07.
Lige nu er der 3 mulige chauffører på banen, så det er min overbevisning at vi når i mål.