Fællesspisning med Eriks univers

Så blev det den første torsdag i marts, og vi var igen samlet i BJ-salen for at spise sammen. Vi blev serveret lækkert mørbradgryde med kartoffelmos og salat. Som underholder havde vi denne gang Erik Pedersen, der kom og fortalte historier fra Eriks univers. Han delte om, hvordan hans bedsteforældre lærte hinanden at kende ved hjælp af hasselnødder, blev gift, og om bedstefar og hans ven, der kravlede rundt ved Gammelmark og endte midt i kanonstillingerne. Erik fortalte også om livet som ung i Broager, hvor parken var den eneste legeplads, og man kunne spille bold eller løbe på skøjter om vinteren.
Historien inkluderede Eriks oplevelser med at arbejde for sin far, sælge aviser for at tjene penge, og hvordan han som ung havde svært ved at få en kæreste. Han begyndte at skrive til pennevenner, men opdagede udfordringer med at kopiere breve. Erik delte også sin erfaring med at spare op til sin første knallert, der desværre blev ødelagt i en ulykke, men heldigvis blev erstattet af personen, der påkørte ham.
I sin tidlige ungdom søgte Erik en læreplads og cyklede med sin far til Sønderborg bogtrykkeri. De hørte rygter om en streng chef, men det lykkedes ham at få en læreplads. Vi var heldige nok til at se hans fine svendebrev. Dette var blot et uddrag fra den aften, hvor vi hele tiden talte sønderjysk. Hvis du vil høre flere af hans historier, kan de findes på Eriks univers på YouTube og Facebook.

Hilsen Helle B