KGGO besøger Tambours Have: En oase midt i den vestjyske natur

KGGO tog for nylig på tur til den smukke Tambours Have, en imponerende besøgshave skabt af Gerhard Tambour i perioden 1939-1977. Haven, som Tambour kaldte “Mit Paradis på Jord”, ligger ved Karlsgårde Sø og byder på en unik oplevelse for naturelskere og haveentusiaster.

Tambours historie med haven startede i 1939, da han lejede et 1500 m² stort stykke jord ved søen. Oprindeligt var han mest interesseret i jagt og fiskeri, men hurtigt udviklede han en passion for at skabe en frodig have. Han anlagde en køkken- og frugthave og byggede en lille hytte til overnatning. I 1942 købte han jorden og begyndte at udvide haven yderligere.

Tambour var en ihærdig mand, der cyklede fra Esbjerg med plantekasser på bagagebæreren for at skabe sin drømmehave. Han plantede et utal af forskellige arter, fra stauder og blomster til træer og buske. Haven blev inddelt i forskellige sektioner, herunder Lillehaven, Langhaven, Storhaven, Japanhaven og Medicinhaven.

I dag ejes og drives Tambours Have af Varde Kommune. Haven er åben for offentligheden og er et populært udflugtsmål for både lokale og turister. Besøgende kan nyde den smukke beplantning, de fredfyldte omgivelser og de mange spændende detaljer, som Tambour har skabt.

KGGO’s tur til Tamburs Have var en dejlig oplevelse. Vi nød at gå rundt i haven og beundre de mange smukke planter og blomster. Vi spiste vores medbragte madpakker i solen og slappede af i de idylliske omgivelser. Haven er handicapvenlig, da der er anlagt grusstier, som man kan køre med kørestol på.

Efter besøget i haven sluttede KGGO-dagen af med kaffe og muffins Birgit og Christen hade kaffe med og Lotte, havde bagt de lækre muffins. Derefter tog nogle af os på grilltur i nærheden af Gram, hvor vi indtog en lækker aftensmad.

Alt i alt var det en fantastisk dag med KGGO. Vi er taknemmelige til Helle B og Erling for at have arrangeret turen og for en dejlig dag i Tambours Have.

Tambours Have er et absolut besøg værd, hvis du er i nærheden af Varde. Haven er et sandt paradis for naturelskere og haveentusiaster, og den tilbyder en unik og inspirerende oplevelse.