En forening arrangerer shoppingture for handicappede

 

Sådan kan du give et bidrag til vores bus opsparingskonto:

AL Bank reg. 5397 Kontonr. 0243492

MobilePay 61714607

“Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers kunne shoppe”

SARA WASMUNDLokal redaktionskontor Sonderburg29. april 2021 Gravenstein / GråstenSidst opdateret: 8:56delFacebookTwitterLinkedInPrintE-mailWhatsapp

Birthe Bjerringgaard (r.) Er taknemmelig for, at hun kan handle uafhængigt med hjælp fra andre. Foto: Sara Wasmund

En forening arrangerer shoppingture for handicappede i Gravenstein og det omkringliggende område. Formanden forklarer, hvorfor du nu sparer på din egen bus.

”Jeg er afhængig af denne service. Jeg ved virkelig ikke, hvordan jeg ellers ville shoppe. ”Vita Mortensen sidder på sin elektroniske kørestol i solen foran Super Brugsen i Ulsnæs Center. Pensionisten er en af ​​fire personer, der tirsdag morgen blev kørt til indkøbscentret af buschauffør Kari Jensen for at shoppe.

At gå på indkøb alene er ikke længere muligt

Foreningen “Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn” (KGGO) arrangerer en tur til det lokale supermarked en gang om ugen. For Vita Mortensen og mange andre er dette tilbud forbindelsen til omverdenen.

Den gamle dame bor alene i sit hus i Ekensund (Egernsund), “under alle omstændigheder indtil videre”, ler pensionisten. Hun kan ikke længere shoppe alene; hun er afhængig af en transporttjeneste, der transporterer både hende og hendes køretøj. ”Med gerneldre Sagen ønsker de ikke at tage os med, fordi vi fylder for meget plads,” siger Vita Mortensen.

Vita Mortensen, Svend Schütt og buschauffør Kari Jensen foran supermarkedet Foto: Sara Wasmund

Hvert medlem betaler yderligere 150 kroner om måneden for shoppingtjenesten. “Nu sparer vi på vores egen bus, men der er stadig en lang vej at gå”, siger Svend Schütt. Foreningen håber på penge fra fonde. OK-Benzin, OK-El og OK-Telefoni donerede for nylig næsten 3.000 kroner.

Jesper Thomsen uddelte for nylig Svend Schütt en check på næsten 3.000 kroner. Foto: KGGO

KGGO sparer på at købe sin egen bus, så transporten også er sikret i fremtiden. Cirka 30.000 kroner er allerede samlet, et første skridt.

Hvad hvis kommunen stopper denne bevilling?

”Vi modtager i øjeblikket et tilskud fra kommunen, så vi kan bestille en transporttjeneste. Men vi vil være uafhængige. For hvad hvis kommunen stopper denne bevilling? Så sidder vi der og har ingen steder at gå hen, ”siger formanden for foreningen, Svend Schütt.

Ud over shoppingture arrangerer foreningen også sociale arrangementer og udflugter – hvilket i øjeblikket ikke er muligt på grund af Corona. ”Vi håber, at det hurtigt kan starte igen. De fleste af vores medlemmer er allerede vaccineret, men ikke alle. For eksempel venter jeg stadig på min vaccination, ”siger formanden, der er 59 år gammel og også har en funktionsnedsættelse.

Kim Christensen og Conny Jørgensen er frivillige på shoppingturen. Foto: Sara Wasmund

Kim Christensen og Conny Jørgensen støtter foreningen som frivillige, ledsager seniorerne til supermarkedet hver uge og hjælper med shopping. ”Det har jeg gjort i omkring tre år,” siger Conny Jørgensen. “Det er vigtigt, at andre kan se, hvad de køber, vi hjælper, så de selv kan shoppe.”

“Det er en god service”

86-årige Birthe Bjerringgaard er taknemmelig for at kunne drage fordel af denne service og hjælp. “En masse. Det er en god service, og jeg vil ikke engang tænke på, hvad jeg ville gjort uden denne shoppingtjeneste, ”siger den ældre kvinde, der har en lejlighed i Dalsmark.

Yderligere information og donationsmuligheder på kggo.nu/ .

Foreningen lejer denne bus en gang om ugen. Foto: Sara Wasmund