Godt Nytår 2020

Denne aften;

-nytårsaften er aftenen hvor jeg kigger tilbage på året der gik. Jeg mindes alle de minder jeg har skabt dér, gode såvel som mindre gode. Det er tidspunktet hvor hele året ligesom bliver genoplevet på få øjeblikke.

2019 har været et smukt, skønt, anderledes, fantastisk og ikke mindst begivenhedsrigt år for mig. Det har været et år fyldt med forandringer, oplevelser, opdagelser, nye bekendtskaber og meget, meget mere.

Noget af det der har været med til at gøre mit 2019 så helt specielt har været, at jeg har fået en stigende fornemmelse af opbakning og forståelse for det jeg brænder for, af borgere og forretningslivet ikke kun i kommunen, men også uden for kommunen.

En af de ting jeg brænder for et at, ingen i mod deres egen vilje skal sidde alene Jule aften, derfor har vi, i KGGO, nu i 6 år holdt juleaften for omkring 20-30 borgere, den 24/12 fra kl. 15 til ca. 22. en aften som de husker tilbage på med glæde.

Jeg har været rundt ved forretningerne i byen, for at bede dem donere en julegave til dem der deltager. Det har endnu ikke været svært at få gaver til alle.

Julen 18 var lidt anderledes, da kneb det med at få gaver til alle, derfor besluttede jeg her i 2019 at finde på noget nyt.

Jeg ville stable et lottospil på benene, for så på den måde at få økonomi til at købe mere målrettede gaver til alle dem der deltager juleaften.

Havde en forventning til at jeg nok skulle kunne få samlet omkring 70-80 spillere.

Her tog jeg grueligt fejl, der kom mere end 200. Jeg er ovenud taknemmelig for at der kom så mange, nu var jeg i stand til at købe flotte målrettede gaver til dem alle.

Nu skal jeg jo ikke tage al æren, uden KGGO´s fantastiske frivillige ville det hele jo slet ikke kunne lade sig gøre, de har støttet op om alle mine idéer, og lagt mange kræfter i, derfor skal der lyde en stor tak til alle.

Dem der har fulgt mig gennem årene, ved at jeg i 6 år har lagt rigtig mange kræfter i ”Med og uden handicap i Gråsten” et stævne i Ahlmannsparken hvor vi har vist hvad der findes af muligheder for bevægelse for kørestolsbrugere og gangbesværede, med showkampe i forskellige sportsgrene. Hvor jeg havde forskellige prominente, lokalpolitikere og politikere fra Kristiansborg, i kørestolen for at deltage i en dyst af forskellige art.

Hvad ville jeg opnå med dette stævne, ja jeg ville vise andre lokale med et handicap, hvilke muligheder der er, og ikke mindst deres pårørende, hvilke rigtig gode oplevelser der ventede dem. Jeg må tilstå, da jeg efter 5-6 år, ikke var nået i mål, ikke var i stand til et trække mere en lille håndful tilskuere i hallen, jeg så så jeg mig nødsaget til at droppe det.

I stedet for ville jeg så bruge kræfterne på ParaDart, dart for folk med et handicap, det være sig fysisk eller psykisk. Vi var jo allerede i gang med ParaDart, på hyggeplan, det er det også stadig, men der er kommet lidt mere blod på tanden. Nu ville vi prøve selv at afholde en stor turnering i Gråsten.

Hidtil har der været stramme regler for, hvem der kunne spille med til WDDA’s stævner ude i verden. Man skulle til læge for at få udfyldt en attest og opnå et certifikat, som siger, man er udfordret. Det er i sig selv godt nok med regler, men når man opdager, at der er mennesker med et handicap, som ikke kunne komme i betragtning, hjalp det, at der blev skubbet til WDDA. Mennesker med et usynligt handicap har udfordringer nok i sig selv, de behøver ikke yderligere udfordringer. Sådan har det altid været hos KGGO og nu er det så også kommet til København og videre ud i den store verden, takket været Palle Petersen og Heinz Dahl fra Vejle, som jeg i den grad er lykkedes med at præge.

2020 starter KGGO Dart/ParaDart med en tornering i Vejle den 04/01-20 som vi er i fuld gang med at træne til.

Vi har afhændet vores Parallelcykel, det gjorde vi fordi der ikke rigtig var nogen der brugte den, jul skal jo rulle, så KGGO’s parallel-cykel har skiftet ejer. Fordi vores parallel-cykel ikke længere bliver brugt af borgerne i byen, så har bestyrelsen besluttet at finde et nyt sted, hvor den kan gøre gavn. Det har vi nu fundet og det blev Bostedet Alleen. Når vi valgte, som vi gjorde, så er det fordi Bostedet Alleen ligger i Gråsten og de har faktisk en parallel-cykel i forvejen, men den er brugt så meget, at den er slidt ned og den kan ikke længere repareres. Derfor tog jeg kontakt til bostedet, spurgte om de var interesseret, hvilket de i den grad var. Overdragelsen fandt sted i oktober på Bostedet Alleen. KGGO og Bostedet Alléen har aftalt, at hvis vi får henvendelser fra borgere, som gerne vil låne cyklen til en tur ud i det blå, så skal vi blot henvise til Bostedet Alleen og borgere kan så stadig kvit og frit låne cyklen. En parallel-cykel vil give masser af livsglæde på botilbuddet og borgerne vil få mulighed for at deltage i hverdagslivet på en anden måde. Parallelcyklen passer ind i et aktivt, selvstændigt og meningsfuldt liv, som vi arbejder med til dagligt.

Det var lidt af de højdepunkter der har været i 2019 og jeg håber da at 2020 bringer endnu flere højdepunkter som jeg så kan berette om næste år. Lige som jeg håber på endnu flere støttemedlemmer i 2020.

Ja jeg ville egentlig bare lige skrive et par linjer, det greb lidt om sig, afslutningsvis vil jeg takke alle jer der har været med til at gøre en forskel for andre.

Pas godt på jer selv og hinanden.

Godt Nytår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.