TrygFonden hjælper KGGO med at genstarte KørestolsRingridningen

16. maj 2022

Fra venstre, Conny Pedersen, Kim Christensen, Karina Schrøder, Svend Schütt og Jette Kubiak Schwartz

KGGO-medlemmer glæder sig over håndsrækningen. Foto: Ole Kæhler

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten KørestolsRingridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i KørestolsRingridningens ånd.

Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af ventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for en opgradering af det forestående arrangement og den er blevet muligt med en donation på 15.000 kroner fra TrygFonden.

“Det er ved hjælp af vores engagerede medlem Jette Kubiak-Schwartz, at vi fik donationen fra TrygFonden. Hun skrev en ansøgning om starthjælp til at få KørestolsRingridnings-arrangementet på hjulene igen efter Corona-krisen, og det fik vi”, fortæller formanden for KGGO, Svend Schütt.

Jette Kubiak-Schwartz er frivillig i foreningen og har stor erfaring med fundraising fra sine tidligere indsatser som frivillig i, blandt andet, Røde Kors.

”Jeg er så glad for, at vores ansøgning til TrygFonden gav pote, for det her er bare en skøn og livgivende forening, som har fortjent en ekstra håndsrækning, så de kan fortsætte deres store initiativ med at markere sig og bringe festlig stemning til byen”, siger Jette Kubiak-Schwartz. Den traditionelle KørestolsRingridning Gråsten er en fest i sig selv – med optog, musik, tombola og salg af ringriderpølser, – og i år er de klar igen – takket være den fine håndsrækning fra TrygFonden.

TrygFonden får hvert år et stort antal ansøgninger, de skal sortere i og vælge imellem. Det er, rundt regnet, 60 procent af ansøgningerne, de vælger at sende videre til de regionale råd, og derfra foregår udvælgelsen af de endelige modtagere af støtten.

Hos TrygFonden er der en helt klar forklaring på, hvorfor valget om den økonomiske donation tilfaldt foreningen KGGO:

“Vi har lagt stor vægt på at selve initiativet var unikt, og samtidig at ansøgningen var specifik og konkret i forhold til behovet og formålet med hjælpen. Foreningen søgte om en hjælp til at genoptage et godt initiativ oven på en krisetid med Corona, og det var et her og nu-behov, vi hurtigt kunne se en løsning på”, fortæller TrygFondens medarbejder, Pia Hansen.

Med mottoet ’Never Give Up’ er KGGO – takket være TrygFonden kommet igennem en længere krisetid med fornyet fart under hjulene og med skindet på næsen.