10 år med KørestosRingridning i Gråsten

Konge Birgit Mathisen, Kronprinsessen Helle Blankschøn og Prinsen Dennis Hansen

10 år med KørestolsRingridning i Gråsten
KørestolsRingridningen i Gråsten blev vundet af Birgit Mathiesen fra Augustenborg.
Vi startede optoget, med to Natteravne i spidsen, efterfulgt af gruppen, Alle mod Øst, Michael Torp, Brian O’Driscoll, Georg Forchhammer, Thomas Eon O’Driscoll og Steffan Grarup, sædvanen tro ved Brandstationen, via AD Jørgensensgade til Nygade, derfra via Torvet til Jernbanegade hvor vi med glæde blev modtaget af en stor mængde Gråstenere. Salget af lodder og Æblegrillpølser var startet.
Charlotte Engelbrecht holdt en meget flot åbningstale.
Birgit tog 10 ringe, dobbelt så mange som kronprinsessen Helle Blankschøn fra Gråsten, der tog fem. Prinsen og Dennis Hansen fra Gelers gård, tog fire ringe.
Alle mod Øst, Michael Torp, Brian Hein O’Driscoll, Georg Forchhammer, Thomas Eoin O’Driscoll og Steffan Grarup, havde nu fundet nogle andre instrumenter frem, og stillede op i Musikteltet, hvor de hurtigt fik publikum med, de gav et brav af en koncert.
Lidt senere kom Henning Nielsen Fest Underholdning og lavede magiske balloner og tryl.
3 kamp for “gamle” boldspillere i GB og “Egene” Graasten til KørestolsRingridning 2023
De dystede i Stigegolf, håndboldt Dart og Kæpheste ringridning
Spillerne er: Jørn Peter Hansen (Jønne Bache) Svend Erik Hyllested (Hylle) Mogens Hansen (MR GB) Anker Lassen (Træner “Egene Gråsten ” Finn Sminge Maschoreck (Æ mållmann) Leif Kristensen (eneste “proff” fra Bov IF ;o))) Erik Thimm Tygesen (Tysse)
Under ledelse af Palle E. Petersen
Slutteligt vil jeg lige takke ALLE vores frivillige, uden jeg ville alt dette slet ikke ha kunnet lade sig gøre.

Se mange flere billeder her

Charlotte Engelbrechts flotte tale.

Kære alle sammen.

Tak fordi jeg endnu en gang må være med til at sætte jeres kørestolsringridning i gang – og ikke bare en hvilken som helst kørestolsringridning.

I år er det nemlig jubilæumsår. En 10-årig af slagsen. Så det er noget at fejre og anerkende.

For i en tid hvor der generelt er meget stort fokus på mig mig mig. Og hvor mange bruger hele deres fokus på, hvordan de selv personligt kan få mest ud af alting – og helst uden at gøre for meget for andre undervejs som ikke giver betaling i form af penge på kontoen, så er det dejligt at opleve KGGOs engagement for fællesskabet.

Et engagement der er ikke falmet gennem årene – snarere tvært i mod. I har trods modvind undervejs stædigt holdt fast i at I VIL fællesskabet og at I VIL yde en frivillig indsats til gavn for en stor gruppe medborgere der af den ene eller anden grund er bevægelseshæmmede, og ikke altid har mulighed for at deltage i aktiviteter der kræver stor mobilitet.

Men bare fordi man ikke har fuld bevægelighed, betyder det jo ikke, at man ikke har lysten eller energien til at deltage i fællesskabet og diverse aktiviteter.

Og derfor er det fedt at I i KGGO nu gennem 10 år har opbygget en solid tradition til torvedagene i Gråsten, hvor I arrangerer kørestolsringridning. Jeg har som indbygger i Gråsten kunne følge jer gennem alle årende og har set hvordan i startede ud i minimalistisk stil og hvordan i over årende udviklede ringridningen til det den er i dag – nemlig en stor fest. Hvor I stolt viser jer frem med optog gennem byen med musik i spidsen og en velpræmieret ringridning med ryttere på hjul gennem galgerne.

Et arrangement der samen med foreningen KGGO blev født på den stiftende generalforsamling i Ahlmanns parken torsdag den 24. oktober 2013 – hvor 5 personer valgte at reagere på Svend Schütts annonce i avisen hvor han søgte ligesindede med bevægelse handicap.

Og så er det jo ikke kun ringridning I har gang i til torvedagene – der er blandt andet også håndbolddart, stigegolf og ikke mindst kæpheste ringridning.

Og naturligvis også musikalsk underholdning undervejs som man kan lytte til mens man får stillet sulten med de lækre æblegrillpølser, som I sælger fra jeres bod samen med diverse drikkevarer.

Musikken til ringridningen har i øvrigt været et vigtigt indslag gennem alle årene og Steffan Grarup har været med fra dag 1 og sørget for at der altid har været musikalske indslag undervejs.

Jeg vil også lige minde jer alle om at KGGO jo ikke bare er en forening der eksisterer for at lave kørestolsringridning til torvedagene. De arrangerer løbene gennem året fællesspisninger, udflugter, foredrag og meget mere. Og I kan med fordel følge dem på Facebook for at se hvornår næste arrangement er – det kunne jo være at I selv – eller måske nogle i kendte – kunne have lyst til at deltage i arrangementerne. Og så er jeg også helt sikker på at I også gerne må melde jer som frivillige i foreningen. For uden frivillige sker der ikke meget. Og jeg kan fra hjertet sige – at det giver en selv en masse dejlige oplevelser og glæde at være frivillig. Så meld jer bare – I vil ikke fortryde det.

Men nu ikke mere snak – lad os få gang i ringridningen. Og husk – ryttere og jernheste er glade for et aktivt publikum – så hold jer ikke tilbage med klapsalverne undervejs.

Tak for ordet.