Fællesspisning for alle med glæde af fællesskaber

Siden april 2023 har foreningen arrangeret fællesspisning for alle den første torsdag i måneden. Det foregår i den nye BHJ-Sal i Ahlmannsparken, Gråsten. Deltagernes alder og fysik spænder bredt og der kommer folk med rollator, kørestol og krykker. Her er der plads til alle uanset alder og skavanker. Og det ses også på fremmødet. Deltagerne melder sig til på forhånd, ved at købe en spisebillet hos Ahlmannsparkens Cafeteria. De betaler selv for maden, som laves og serveres af førnævnte. Det er typisk almindeligt dansk mad, som er lavet med kærlighed. Bordene er flot dækket og der er plads til dem der kommer i kørestol. Foreningen er efterfølgende vært for et indslag. Dette kan være et foredrag, en minikoncert eller andet spændende. Foredragene spænder vidt, og har været af personlig karakter, rejseoplevelser, minder fra en svunden tid, hobbyfortællinger, det sønderjyske sprog, fællessang og meget meget mere. Musikken er typisk med musikere fra nærområdet. Ideen bag fællesspisning har fra starten været at kunne mødes i uformelle lag og måske danne nye relationer. Og hvad er bedre end at mødes over noget godt ”gammeldags” mad, hvor der kan snakkes om løst og fast? Siden april 2023 er deltagerantallet kun gået opad, og mange kommer den ene gang efter den anden, og ser faktisk også frem til den første torsdag i måneden. Foreningen ser, at der kommer en del med fysiske handicaps, som virkelig profilerer af samværet, og det samme med deres nærmeste, som ofte også deltager. De ser, at de ikke er alene og at her snakker alle med alle. Mange går fra fællesspisningen med et stort smil og tak for en hyggelig aften. Indslagene er bestemt medvirkende til, at der kommer flere og flere til arrangementet. Foreningen har fundet spændende emner og personer, som virkelig har forstået at fange deltagerne. Som før nævnt, har det været musikindslag, fortællinger på sønderjysk, rejsefortælling om en sejltur til det højeste nord, hvordan det var at været med i et Tv-program om overvægtige, livet som fotograf hos de kongelige, hvad vil det sige at flyve med drone og meget meget mere.